Sivut

15.5.2017

Impulssikurssi ja remmiräyhän hallintaa

Ilmoittauduttiin tässä Kajon kanssa kuluneena talvena sitten Koirakoulu Oppikoiran järjestämälle impulssikurssille, kun alkoi nyt omat keinot loppua tuon järjettömän kiihtymisen, keskittymisvaikeuksien ja remmiräyhän kanssa. Tuon vireen merkitystä Kajon häiriöherkkyyteen ja remmiräyhään en itse kurssia itseasiassa ollut edes oikeastaan tajunnut, mikä onkin varmaan yksi isoimmista syistä, miksi koulutuksessa on junnattu näin pitkään paikallaan.

Kajo on siis murkkuikäisestä asti räyhännyt hihnassa. Välillä on koulutuksessa vähän päästy eteenpäin, mutta pysyviä tuloksia en ole onnistunut koskaan saamaan. Lisäksi Kajo niin arjessa kuin treeneissäkin kiihtyy niin paljon, että se ei kestä lainkaan häiriötä, sillä on vaikeuksia ottaa vastaan käskyjä ja siitä tulee vaarallisen reaktiivinen. Ulkopuolisen kouluttajan apu tuli siis tarpeeseen.

Kurssilla aloitettiin hyvin yksinkertaisesta harjoituksesta: autosta poistuminen luvan kanssa katsekontaktissa ja tähän menikin koko ensimmäinen kerta. Kyllä tuntui paluulta alkeisiin... Seuraavilla kerroilla alettiin liikkua hiljalleen kauemmas autosta ja aina, jos koira kiihtyi tai haukkui, palattiin autoon. Harjoiteltiin lähestymisiä myös pareittain toisen koirakon kanssa ja naureskelin aina, kun muut koirat suhtautuivat paljon paremmin Kajoon kuin toisiinsa. Eihän tuota mustaa maassa makaavaa karvakasaa yksikään niistä varmaan pimeässä edes tunnistanut koiraksi :'D Joka tapauksessa kehitys oli Kajon kanssa kurssilla huimaa ja viimeisellä kerralla pystyin Kajon kanssa seisoskelemaan paikallaan ja käymään keskustelua kouluttajan kanssa samalla, kun kentällä pyöri muita koirakoita! Eipä ole tuolta superpallolta aiemmin sellaista kärsivällisyyttä nähty.

Myös arjessa on kehitys näkynyt. Kajo edelleen kiihtyy lenkeillä aivan luvattoman paljon. Juu onhan se kivaa, kun ohikulkijat kehuvat iloista koiraa, mutta voisi sitä välillä pitää kaikki neljä jalkaa maassa... Ihan vaan vaikka vaihtelun vuoksi. Olen kuitenkin oppinut rauhoittamaan Kajoa ja uusilla säännöillä on myös käskyt saatu koiran korviin kiihtymisestä huolimatta. Tällä hetkellä väittäisin, että noin 90 % ohituksista Kajo pitää kuononsa kiinni ja loput 10 %... No sallittakoon Kajollekin satunnainen äänen avaus ;)

Rally-tokossa käytiin myös talvella hakemassa toinen hyväksytty tulos huimalla 98 pisteen tuloksella. Olin kyllä erittäin postitiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvin Kajo keskittyi, vaikka yleisö vähän sitä tuntui vielä häiritsevän. Nyt valmistaudutaankin kisoihin 20.5. ja kokeillaan josko saataisiin vaikka ensimmäinen koulari plakkariin.

Herra Räyhäräyhävuhvuh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti