Sivut

27.3.2013

Hajuja, hajuja ja lisää hajuja


Mikähän tuostakin naperosta kasvaa, kun jo kahdeksan viikkoisena viilettä menemään nenä maata viistäen. Hajut ovat pienelle parasta maailmassa ja kun hyvä haju löytyy saa emäntä piiloutua, juosta karkuun, hyppiä, pomppia ja huutaa eikä pentua kiinnosta. Tänään käytiin ensimmäistä kertaa vähän yleisemmällä tiellä kävelemässä ja voi elämä sitä vetoa, kun pentu hoksasi ensimmäiset vieraan koiran kakat. Tuo sintti ihan tosissaan yritti vetää päästäkseen haistelemaan sen läjän tien varrella. Edes namit eivät yleensä niin ahnetta possua siinä vaiheessa kiinnostaneet. Pitkään sain maanitella ja houkutella että penska suostui luovuttamaan ja jatkamaan matkaa.

Samalla kävelyllä tuli myös ensimmäistä kertaa toinen koirakko vastaan. Onneksi hihnan päässä sentään oli tuttu ihminen, joka hoksasi pitää koiransa kanssa hieman etäisyyttä. Kovasti olisi Kajoa toinen koira kiinnostanut, mutta pysyi kuitenkin tiukasti emännän jalkojen välissä turvassa. Hönö.

Eilen leikkailtiin pennulta myös kynsiä mistä saatiinkin melkoisesti draamaa. Etutassut antoi leikata hyvin, mutta takatassujen kohdalla nostettiin älämölö ja aloitettiin rimpuilu. Lopulta saatiin kyllä leikattua kaikki, mutta pitää kyllä yrittää keksiä jokin tehokkaampi tapa hoitaa homma. Kajo kun kiemurtelee niin paljon että takatassujen kynnet on muutenkin vaikea leikata. Vinkkejä? Mitattiin samalla pentu ja saatiin tulokseksi karkeasti 23-24 cm. Pitää yrittää tähänkin keksiä jokin tehokkaampi tapa, kun tuolla mittanauhalla ei kauhea tarkkaa tulosta saa.

Päivän epäoleellinen tieto: Kajo kuullostaa kissalta haukotellessaan.

2 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida tähän, että meilläkin Noppa päästelee haukotellessaan melkoisia maukauksia :D

  Kynnethän voi leikata vaikka parissa erässä, toinen päivä etutassujen kynnet ja seuraavana takatassujen kynnet. Sillä lailla koko homma on ohi ainakin nopeammin ja pennun kärsivällisyys riittää paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vamraan alkaa vähän hajauttaa tuota kynsien leikkuuta :) Noiden takajalkojen kanssa, kun ei penskalla riitä kärsivällisyys ollenkaan. Ja palkkaan varmaan jonkun muun heiluttelemaan nameja tuon naaman edessä, kun omat kädet ei siihen meinaa riittää.

   Poista