Sivut

24.3.2013

Tästä se alkaa

Tästä se tosiaan alkaa, sekä blogin ylläpitäminen ja elämä koiranpennun kanssa. Viime perjantaina meille vihdoin ja viimein kotiutui shetlanninlammaskoiran urospentu, Rosebridge's Comet eli Kajo.

Automatkalla otettiin rennosti

Viime päivät ovat sujuneet varsin mallikkaasti. Tarpeet on saatu jo todella hyvin ulos, joskin Kajoa tuskin juuri kiinnostaa minne pissinsä tekee kunhan saa tehdä. Emäntä tässä vain yrittää olla skarppina ja roudata pennun oikeaan aikaan pihalle. Muuten talon tavoille opettelu onkin sitten vielä hieman vaiheessa. Matot ja puiset huonekalut erityisesti ovat pennun mielestä kuin luotu puruleluiksi.

Koska haluan pitää makuuhuoneet koiravapaana alueena, olen nyt nukkunut nämä ensimmäiset yöt pennun kanssa olohuoneessa. En tosin usko, että Kajo olisi edes huomannut jos olisin nukkunut omassa huoneessani. Pentu on nukahtanut iltaisin reilusti ennen minua ja on ollut hiljaa molemmat yöt. Noin puolen seitsemän aikaan aamulla alkaakin sitten armoton kolina ja tassujen töpötys. Siitähän se riemu vasta ratkeaakin, kun pentu huomaa, että nyt emäntä heräsi. Ennen kahdeksaa ei voi kävellessä edes jalkojaan nostaa, kun tuo uuno pyörii ympärillä kuin väkkärä.

Uusiin asioihin Kajo suhtautuu ihailtavalla rohkeudella. Pantaan se ei sanonut mitään ja hihnassakin kulkee jo kuin vanha tekijä. Pääasiassahan pentu saa toki juosta vapaana kun maalla vielä asutaan, mutta onhan se hihnakäytöskin jossain välissä opittava. Imurikin käytiin tänään kaivamassa kaapin pohjalta. Alkujärkytys oli varsin suuri, mutta hetken ihmeteltyään Kajo olikin jo täysillä "auttamassa" siivoamisessa yrittämällä kampata minut hyppimällä jälleen jaloissa.

Linssilude suunnitteli syövänsä kameran


2 kommenttia:

  1. Ihana Kajo <3 Asuisinpa itsekin maalla, jotta pääsisi koira oikein kunnolla vapaaksi :) Tämä kaupungin keskusta on tuolla tavalla aika tympeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäkin on ikävä kyllä todennäköisesti vain tilapäinen järjestely :/ Syksyllä todennäköisesti muutto takaisin kaupunkiin. Saapahan pentu silti ainakin kesän yli nauttia vapaudestaan :)

      Poista