Sivut

26.5.2013

Kaupunkiviikonloppu

Vietettiin vaihteeksi viikonloppua Kajon kanssa Mikkelissä. Saatiin pitkästä aikaa uhmaikäinen tirriäinen ihmisten ilmoille ja yllätyksekseni Kajo käyttäytyi koko viikonlopun todella mallikkaasti. Kotona paljon vaivanneesta epävarmuushaukusta ja lievästä arkuudesta ei ollut tietoakaan. Pentu oli oikein reipas, mikään ei pelottanut ja jopa automatkat sujuivat hyvin.

Käytiin myös Mustissa ja Mirrissä ostamassa Kajolle kunnon valjaat, vihdoin ja viimein. Samalla myös punnittiin pentu ja painoa on nyt 4 kiloa. Meillä on toki ollut nuo turvavyövaljaat jo jonkin aikaa, mutta ne asettuvat pennun päälle melko huonosti eikä niitä oikein sen vuoksi muualla kuin autossa viitsi käyttää. Pitäydytään kyllä varmaan yhä pitkälti pannassa. Valjaat tulevat lähinnä tarpeeseen, kun kuljetaan metsissä tai käytetään liinaa. Lisäksi kokeillaan, jos valjaat auttaisivat tuohon Kajon satunnaiseen köhinään, jota on yleensä ilmennyt vetämisen yhteydessä. Tällä hetkellä ei kyllä näytä pannalla olleen vaikutusta asiaan, sillä köhisi valjaissakin. Vetänee innoissaan varmaan jotain henkeen tai mitä lie...?

Käytiin myös istumassa tutun pizzerian terassilla penskan kanssa. Eipä Kajo vaikuttanut olevan moksiskaan, seuraili vain mielenkiinnolla ympäristöään. Paineli jopa innoissaan tervehtimään puolituttuja, jotka sattuivat paikalle, vaikka aikaisemmalla tapaamisella muutama viikko sitten oli vielä heitä arastellut.

Paljon oli pennulla yllättäen taas ihailijoita ja taisipa joku luulla jopa collien pennuksikin. Yleensä kyllä korjaan väärät veikkaukset, mutta nyt en kyllä millään kehdannut pilata tytön iloa. Toinen niin innoissaan selitti, miten ovat niin ihania koiria ja miten tutulla joskus oli samanlainen :)

Loppuun vielä pakko vähän urputtaa. En nimittäin koskaan aikaisemmin ole huomannut miten paljon roskaa kaupungin kaduilla on. Oikeasti! Joka sekunti piti vahtia ettei pentu vedä maasta jotain naamariin. Ainakin yksi purkka ja kasa satunnaisia muista roskia piti pennun suusta kiskoa. Juu,ätä-käskyä pitäisi treenata paljon lisää, mutta oikeasti eikö ihmiset osaa käyttää roskiksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti